Hoe zit dat met VETkanalen en brand?

Hoe zit dat met VETkanalen en brand?

Wij hoeven je natuurlijk niet meer te vertellen dat keukens in de horeca tot een van de gevaarlijkste ruimtes gerekend mogen worden als het gaat om brandgevaar. Wat we je nog wel moeten vertellen is dat vuile vetkanalen hierbij vaak, de niet zichtbare, oorzaak van brand zijn. Vet is een goede geleider voor brand, 9 van de 10 keer gebeurt dit in de afzuigkappen en wanneer de vettige laag in de luchtkanalen eenmaal vlam vat ontstaat er al snel een onbeheersbare brand. Dat is alles behalve VET en daar gaat deze blog je alles over vertellen.

Vetophoping
Vetophoping is een veelvoorkomende oorzaak van keukenbranden. Keukengereedschap en –apparatuur moet dan ook regelmatig worden schoongemaakt om te voorkomen dat vet zich ophoopt en een brand zich snel zou kunnen verspreiden. Vooral het afzuigkanaal is daarbij een aandachtspunt. Het is daarom belangrijk dat de bakdampafzuigingen regelmatig gereinigd worden (tot op het blanke metaal). Een complete reiniging van het systeem bevat de afzuigkap, de filters, de kanalen en de dakventilator. Als die zaken worden aangepakt door een VETspecialist, word de kans op brand extreem verkleint.

Luchtkwaliteit
Het afzuigsysteem en de bijbehorende motor zorgen voor een goede luchtkwaliteit in de keuken. Als dit systeem vervuild is, zal de luchtkwaliteit aanzienlijk verslechteren; niet VET voor je gasten, maar ook niet voor je medewerkers. Voor jou is het lastig om te bepalen of het luchtkanaal wel of niet optimaal werkt, aangezien vetresten, schimmels en stof vaak niet direct zichtbaar zijn. Een VETcheck lost dat snel op.

Inspectie vetkanalen
Met een voorinspectie bekijken we hoe erg de vuilafzetting is. Ons VETadvies bestaat uit foto’s en film. Behalve vetafzetting kan er ook (on)zichtbaar stof, vuil, schimmels en bacteriën in je vetkanalen gaan zitten. Wat ook nog erg onveilig kan zijn voor de gezondheid van je personeel! En wat te denken van de veiligheids-en hygiëne-eisen van de NVWA? Ons VETcertificaat stelt ook je verzekeraar gerust. Jij blij, personeel blij, verzekering blij. Iedereen vet blij. Wist je trouwens dat er verzekeraars zijn die je korting op de premie geven als je ons VETcertificaat kunt tonen?

VETkanaal staat 24/7 voor je klaar. Check de video voor meer info, open de chat en stel je vraag of bel ons op 0107630617.

Geen reactie's

Geef een reactie

× Kan ik je ergens mee helpen?